Management

Management

  
Marchien (M.A.) van Doorn
Algemeen directeur
Sinds 1996 is Marchien van Doorn in dienst van Noordhoff Uitgevers, aanvankelijk als Uitgever wiskunde. Sinds 1999 is zij gedurende 10 jaar werkzaam geweest als Uitgeefmanager bij de afdeling Voortgezet Onderwijs. Via de functie van Directeur Operations (2008) bekleedt Marchien sinds begin 2013 de functie van Directeur Uitgeven & Operations, waarin zij verantwoordelijk is voor productontwikkeling en de aansturing van de uitgeefactiviteiten bij Noordhoff. Per 1 januari 2016 is Marchien benoemd als Algemeen Directeur. Zij heeft biologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (1984) en heeft vervolgens een lerarenopleiding wiskunde afgerond (1990).
 
 

Jurriaan (J.D.) Graaff
Group HR Director Infinitas Learning & HR Directeur Noordhoff Uitgevers
Sinds 1 januari 2017 is Jurriaan Graaff Group HR Director bij Infinitas Learning en HR Directeur bij Noordhoff Uitgevers. Jurriaan heeft een uitgebreide achtergrond in HR. Hij werkte bij verschillende bedrijven met Nederlandse roots en een sterke internationale context; Shell, Friesland Campina en Fokker Aerostructures. Jurriaan heeft een passie voor het verbinden van mensen. Zijn keuze voor Infinitas en Noordhoff sluit goed aan bij zijn passie. Verbinden is in zijn ogen de sleutel voor een succesvolle ontwikkeling van Noordhoff. Jurriaan heeft ruime ervaring in het faciliteren van leiderschapsontwikkeling, talentontwikkeling, team-journey ontwikkelingstrajecten en trajecten om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen. Jurriaan haalde aan de Universiteit Maastricht zijn Master Fiscaal recht/Belastingrecht. 

 
 

Paul (P.P.J.M.) Ankoné
Directeur Human Resources
Op 1 mei 2003 is Paul Ankoné aangesteld bij Noordhoff Uitgevers als Directeur Human Resources. Hij heeft bijna dertien jaar van zijn carrière doorgebracht bij zijn vorige werkgever, Albany International, een Amerikaans textielbedrijf dat wereldwijd aan de papierindustrie papiermachinebekleding leverde. Hij had daar onder meer de functie van hoofd P&O in de vestiging in Dieren, HR Director voor de Europese vestigingen en Managing Director in een door Albany International overgenomen bedrijf in Duitsland. Daarvoor was hij werkzaam bij Kluwer in Deventer, onder andere als specialist in functiewaardering en beloning. Hij heeft onder andere een verkorte MBA-opleiding afgerond maar is van huis uit historicus. 

  
Reinout (R.) van Tuyll van Serooskerken
Financieel directeur
Sinds 1 november 2016 is Reinout van Tuyll Financieel Directeur bij Noordhoff Uitgevers. Daarvoor was hij Adjunct Directeur bij het bedrijf Spotta. Reinout heeft gedurende zijn carrière bij PostNL/TNT verschillende financieel-managementfuncties bekleed. Hij studeerde Economie aan de Washington and Lee University (USA) en de Rijksuniversiteit Groningen, en voltooide daarna de postdoctorale opleiding Executive Master Finance & Control (RC) aan de Erasmus Universiteit.
 
 
  


Natascha (N.) van Nieuwenburg 
CFO Infinitas Learning, Statutair Directeur Noordhoff Uitgevers
De Financieel Directeur rapporteert aan de CFO van Infinitas Learning, Natascha van Nieuwenburg. Zij is tevens Statutair Directeur van Noordhoff Uitgevers. Natascha trad in februari 2010 in dienst bij Infinitas als Group Business Controller en in december 2012 kreeg zij de functie van Group Finance Director. Voor haar loopbaan bij Infinitas Learning bekleedde zij financiële functies bij Citadel Enterprises en Kroymans Corporation, Wegener en Ecolab.

 
  Jannes (J.) Hessels
CIO Infinitas Learning, CTO Noordhoff Uitgevers
Jannes Hessels, in dienst sinds 1 februari 2016, is CIO en COO bij moedermaatschappij Infinitas Learning en CTO (Chief Technology Officer) bij Noordhoff Uitgevers. Jannes heeft een uitgebreide achtergrond in zowel IT- als in commerciële managementfuncties in de Nederlandse en de internationale uitgeefsector. Gedurende zijn vijf jaren als Directeur bij Edu’Actief, zijn meest recente functie, heeft hij een grote rol gespeeld in de transitie van folio naar digitaal. Jannes is verantwoordelijk voor het IT-team op groeps- en lokaal niveau en stuurt vanuit deze rol tevens de digitale strategie aan van zowel de groep Infinitas als van de lokale operaties.
 
 

Monique Plantinga
Directeur Operations
Monique Plantinga is sinds 1 juni 2006 werkzaam bij Noordhoff Uitgevers, als  Manager Editing, Project Manager Future Proof Publishing en Directeur Operations a.i., gevolgd door een aanstelling tot Directeur Operations per 1 februari 2016. Vanuit deze rol is zij onder andere verantwoordelijk voor productie, inkoop, logistiek, warehousing, supply chain management en huisvesting. Na afronding van haar studie aan de Rijksuniversiteit van Groningen (Letteren) heeft Monique sinds 1998 in de uitgeverijsector gewerkt in de sectoren educatief, juridisch en management, onder andere bij Sdu Uitgevers. Zo is zij in aanraking gekomen met een veelvoud aan producttypen, activiteiten, processen, leveranciers en instrumenten, altijd in de context van een sterk veranderende omgeving. 

 
  


Kees (C.F.A.) Karremans
Directeur Uitgeven
Kees Karremans werkt sinds 2002 bij Noordhoff Uitgevers. Gestart als Uitgever wiskunde, werd hij in 2008 Uitgeefmanager in het werkveld Exact. In de 8 jaar als Uitgeefmanager heeft hij die rol voor alle werkvelden binnen het Voortgezet Onderwijs ingevuld. Sinds 1 februari 2016 is hij als Uitgeefdirecteur verantwoordelijk voor de aansturing van alle uitgeefactiviteiten bij Noordhoff.
Kees is gepromoveerd als experimenteel natuurkundige aan de Vrije Universiteit op het onderwerp kwantum chaos (1999). Daarna was hij 3 jaar werkzaam als consultant aan de Universiteit van San Carlos (Filipijnen), waar hij o.a. verantwoordelijk was voor het opzetten van een nieuw curriculum.